Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Smart jul

Smartaste_julklappen_under_

Smartaste klappen under granen hittade jag hos Inreda.com. Nu har julen anlänt även på min blogg, lite tidigare än vad jag tänkt. I år funderar jag på att skicka e-julkort till alla med mailadress och sätta in motsvarande insparade pengar till ett välgörande ändamål som mottagarna kan få vara med att bestämma. Och välgöranade ändamål heter inte i detta sammanhanget måndags-latte utan till Världsnaturfonden eller Rädda Barnen. Det tycker jag är smartaste julkortet.


Bild: Inreda.com (de verkar ha "joinat" Lindex-policyn om bilder. För ett tag sedan var det förbjudet att låna bilder av dem. Vi bloggare marknadsför ju deras produkter åt dem. Gratis!

Kommentarer

  1. Bra idé. jag skulle bli lika glad för ett e-julkort som ett tradionellt i papper och ännu gladare om en summa pengar gick till något bra.

    SvaraRadera
  2. Så smart, både klappen och julkortet. Jag skulle också bli precis lika glad för ett fint e-kort som ett vanligt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg