Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Nytt ljus på klassiker

kivi

Kivi. Ljusstakarna är en klassiker i vart och vartannat hem som man knappt reflekterar över när man ser. Men jag reagerade när jag såg tre av dem tillsammans i blandade färger i en färgskala som tilltalar mig: moss, sand, och ultramarine. Då blev de plötsligt nya och intressanta igen. Vackra att ställa tillsammans på ett högt skåp utom klåfingrars räckhåll.

Designen är så enkel att man tänker hur svårt kunde det vara att komma på dem, men varför gjorde man inte det? Via Weronica och ett par andra bloggar har jag hittat till Keep Calm Gallery och deras blogg, där det finns en poster som beskriver enkelheten i design: Good design is all about making other designs feel like idiots because that idea wasn't theirs om än på ett sätt som jag kanske inte uttryckt det på. Däremot uttryckte Heikki Orvola, pappan till dem, det som: When I sketched the shape, I thought, that’s it right there – the only right solution. Sen undrar man: när ska jag få min egen ljusa idé? :-)

Kommentarer

Populära inlägg