Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Pumpadays

pumpa

Frank form roar mig med sina finurligt formulerade nyhetsbrev. Idag damp det ned ett i mailboxen som bland annat ville att jag skulle titta på det vackra armbandet som Caroline Fredriksson tillverkat. Organiskt och allt.

Ett annat nyhetsbrev från MOMA berättade för mig om fina väskor från Highway. Grymt praktiska: nycklar i ett fack, plånbok i ett annat, filofax-hanteln och skrivboken till idéer som poppar upp när man minst anar det i ett och allt det andra i det stora. Den passar de dagar jag känner mig lite rebellisk i min klädstil och tar på mig jeans på jobbet - så tuff är jag. Eller tyff som min dotter hade sagt.

Imorgon är det höstmiddag hos föräldrar. Jag vägrar att kalla det Halloween-fest, även om mina-vänner-är-dina-vänner-konceptet är trevligt när det gäller att anamma varandras högtider, så tycker jag inte att Halloween räknas som svenskt tradition (än). När barnen blir större kan jag väl inte stå emot. Däremot ser jag fram emot mammas superba pumpasoppa, jag har luskat ut menyn i förväg! Dessutom tänkte vi i alla fall kosta på oss ett litet skämt med att spela lite hartsfiol - gammalt traditionellt svenskt bus - för dem innan vi ringer på dörren!


Bild på pumpa lånad här.CarolineFredriksson_armbandväskor

Kommentarer

 1. Vad tycker du, skall brottsregistret vara offentligt? Har vi rätten att veta om vår granne är mördare? Läs gärna mitt inlägg och kommentera, vore roligt att höra din åsikt! Hoppas du får en mysig fredag!
  KRAM// Diana

  SvaraRadera
 2. Är din dotter från Helsingborg eller :O
  Pumpa går bara inte att äta. Jag anammar faktiskt gärna Halloweentraditionen. Min son tycker det är sååå roligt. Och jag gillar själv att klä ut mig (men säg inget)

  SvaraRadera
 3. Vacker grön färg på väskan, praktisk med alla fickor!

  SvaraRadera
 4. Ahh, läder och lite pling på remmen - precis min grej!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar också att spöka ut mig ;D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg