Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fåglar, fjärilar och fina figurer

lila_orange

Bra kundservice är den bästa marknadsföringen för ett företag. Jag hittade en så fin klänning i mörkblått och gröna stiliserade fåglar (ganska lustigt att jag surfade på den och inte så oväntat att jag föll för den, efter illustrationerna med fågeln i trädet) hos Wardrobe Stockholm som jag klickade hem förra veckan. Dagen efter låg den i brevlådan! Dessvärre passade den bara om jag stod upp och andades med bröstet och inte magen. Tillbaka med den och som tur var fanns den in en större storlek men annan färg: lila och orange. Inte så tokigt alls faktiskt. Landade i brevlådan med snabbast möjliga marginal och sitter bra.

Imorgon fyller min dotter tre år. Hon har önskat sig en fjärilstavla. Mamma jublar och startar Photoshop direkt. Bilden "framkallade" jag hos Crimson efter ett tips från en vän som är fotograf. Där var de också snabba och väldigt trevliga. I'll be back.

Setet i lila och rött, kjol, farfarströja och leggings, kommer från Lollopard, som har en trevlig butik på Davidshallstorg i Malmö samt webbshop med poppiga kläder till hela familjen. Förutom kläder har de även tapetfigurer: gamla tapeter omgjorda till elefanter, lejon. Ett stort plus till dem för att de har miljön i fokus när de producerar sina kläder.
fjärilstavla

lollopard

Kommentarer

 1. Jag håller med! Service är A och O. Det där lilla extra i bemötandet gör att man gärna återvänder. Crimson har jag hört gott om från flera håll. Jag har ett antal fotografier som jag borde framkalla (host - typ ett år eller något sådant...). Fin kläning, fin tös - grattis!

  SvaraRadera
 2. Det ska jag hälsa henne!

  Det blir den klänningen på kalaset och för den delen hela dagen, så har man sparat de minuterna.

  Stilig "ikon" du skaffat dig :-)!

  SvaraRadera
 3. Ja, tyckte det kunde vara kul med en liten bild, men hur sjuttan får man den att inte se så "blurrig" ut i det lilla formatet? Den är ju glasklar som bild, men i pyttebilden blir den suddig. Vet du?

  SvaraRadera
 4. Är orginalbilden som du laddade upp 66x66 pixlar (storleken som står under properties när man högerklickar)?

  SvaraRadera
 5. Aha! Det finns värden angivna. Jag testar med det och ser. Tack för hjälpen!

  SvaraRadera
 6. Ser ut som om det fungar nu. :)

  SvaraRadera
 7. Mycket fin klänning! (får man vara fräck och fråga vilken storlek du tillslut köpte? Bra att veta om man skulle få för sig att klicka, om de är små i storlekarna dvs, är en normal 38)
  Och vilken söting! Grattis henne!

  SvaraRadera
 8. Jag hade tänkt undvika det ;) men jag tog en 40 och har 38 i vanliga fall.
  Ska hälsa henne det!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg