Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Edit

Edit

I måndags när jag tittade i kalendern för att se vad som stod på programmet för den här veckan, reagerade jag när jag såg fredagens namnsdag, Edit. Har de glömt att lägga till namnet som där ska stå, så att där fortfarande står "Edit"? Sen slog det mig att det finns ju faktiskt ett namn som heter Edit med annan betoning än den jag hade inom mig. Grattis alla EDIT:s som har namnsdag idag!


På tal om att editera, undo, redo och sånt så började torsdagskvällen med en ilsken treåring som hävdade "Jag vill ha min välling igår!" - icke-linjär tidsuppfattning :). Hon somnade kvällen innan på soffan hemma hos mormor och morfar och vaknade inte ens under bilturen hem. När det uppdagades att hon missat kvällens välling, blev hon näst intill rosenrasande.

Kommentarer

Populära inlägg