Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Skogen kallar

Hösttid_utflykt

De mysiga förhöstkvällarna är här nu. Igår gick jag ut i trädgården och planterade liljor, tulpaner och krokuslökar medan mannen läste saga för barnen. Vid nio blev det mörkt och dags att gå in, även om det var t-shirt-skönt ute.

Till helgen blir det nog dags för höstens första utflykt till skogen: mackor, plättar, kaffe och varm choklad och säkert en liten godsak i mitt lilla Tupperware-överraskningsäpple. Svamp ja, de enda svampar vi äter är de från affären, säkrast så.

Kommentarer

 1. Nu såg jag att det var en svamp... ;)

  SvaraRadera
 2. Ja, ruggigt det där med den lömska flugsvampen :( Men Karl Johan kan man inte ta fel på.

  SvaraRadera
 3. Jessika: Haha, det var väl tur :-)

  Petra: Eller hotell kantarell...

  SvaraRadera
 4. Jag har faktiskt tagit fel på kantareller...det var någon liten svamp, precis samma färg som kantareller, oätlig enlig svampboken. Men den var riktigt god enligt mig. Men ruggigt ändå.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg