Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Rödgrön äppelröra

appelpappel


Nu är det hög tid för höstens tur till Glorias Äppelgård och själv plocka några fina äpplen. Det blir snabbt några kassar, speciellt om man har sina små medhjälpare med. Äpplena på bilden från förra årets tur vi plockade var röda. Och äpplerecept går det inte någon nöd på på nätet.

Efter en tur till min pratglada moster i eftermiddags, sitter jag nu här och mår ungefär som Petra i söndags. Vi fick en överdos kakor. Men tack för senast, snälla moster!

Kommentarer

  1. Kakor ja, man får lätt i sig för många ;)

    SvaraRadera
  2. Som idag: muffins på lunchen och födelsedagsmorotskaka till fikat. Ska försöka motstå något sådant ikväll.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg