Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Rackartyg

Josef_Frank_tyg

Idag bär det åter av norrut till huvudstaden. Lördagen bjuder som sagt på 40-årsfest - det är nästan så att jag själv får en 40-årskris (jag är numera 34, men upplever mig som 28). Varför det? Kanske för jag är så rädd om livet och tiden vi har att det slutar med att man vill inte att det roliga ska ta slut. Jag har fått höra att min gammelmormor - eller bestemors mor som det heter på danska - sa: - "Det blir aldrig som man tänkt sig". Hon är beskriven som en krutgumma och full med positivt tänkande och energi, så jag har tänkt att hon nog menade "men det blir bra ändå". Jag lever nog - i de flesta fall - enligt den devisen och har märkt att jag oroar mig mindre än en del andra i min omgivning, för jag vet att saker och ting löser sig, men man kanske inte vet hur, än. Därmed inte sagt att jag bryr eller engagerar mig mindre. Jag tycker inte att det inte lönt att lägga energi på något man inte kan påverka, kan tyckas självklart, men man är inte alltid rationell i alla lägen. Däremot så vet jag att det är fest på lördag och att det är inte ofta jag går på stora fester nuförtiden, så det är dags att på lördag carpe noctem.

Trevlig helg på dig.

Och just det, bilden: lördagen bjuder även på egentid i stan med mannen och honom ska jag ta en tur till Svenskt Tenn och Josef Franks tyger som kan bli kuddar i vår soffa, tänkte jag.

Kommentarer

 1. Det låter klokt! Själv skulle jag vilja tänka så men jag oroar mig för allt, känner mig nästan lite orolig om jag inte har något att oroa mig för...ha det kul i huvudstaden, det är lyxigt att vara där utan att jobba.

  SvaraRadera
 2. Ja, precis så tror jag din gammelmormor menade. Det enda vi vet är att vi inte vet hur det ska bli. Men det är inte alltid lätt att låta bli att oroa sig ändå... Vilka supersnygga tyger du hittat, det blir säkert fina kuddar av dem! Älskar också särskrivningar.. t.ex: ta hjälp av vår kassa personal, eller rök fritt härinne. Hi, hi :)

  SvaraRadera
 3. Petra, ja det kändes lyxigt att hinna gå och shoppa! Även att slappa på hotell. Och gå på fest och slippa plocka undan med.
  Oroa mig för att det inte finns något orosmoln, gör jag ibland, för de brukar dyka upp med jämna mellanrum, men även nya moln löser sig de med :-)

  Misen: Hihi, det var också några bra särskrivningar :-) Tyvärr orkade inte benen gå äda till Svenskt Tenn, men jag vet någon som kan få bli mitt bud inom kort.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg