Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Plagiat

Homemade_dress_like_odd_molly

Näste helg ska vi på en 40-årsfest i Stockholm. Det är ju mina föräldrar som brukar gå på 40-årskalas! Jag fyllde nyss 34, så det är i alla fall sex år kvar för min del. Sex år att bli visare och uppleva ännu mer på. Nog med djupheter och fram för ytligheter: Jag har sytt mig en klänning som jag tänkte ha på mig. Jag ska bara ta fram nål och broderitråd för att göra ett fint mönster på det vita tyget kring urringningen.

Skor? Måste man ha finskor? Klänningen är ju så lång att ingen väl ser om jag har mina sköna sommarskor under? Eller så får jag ge mig ut på stan och leta klackaskor.

Inspiration? Ja, inte bara stora kedjor inspireras av Odd Molly, även jag. Mina barnbarn får väl om inte annat ha klänningen i utklädningslådan om etthundra år.

Uppdatering: Här har vi en bild på förebilden:

odd_molly_dress

Kommentarer

 1. Så fin! Vilka underbara färger - du kommer bli snyggast på festen!
  kram Sara (från loppisen)

  SvaraRadera
 2. Tack Sara, vi får väl se, det kommer både TV4-hallåor och fd fotomodeller - den sortens fest jag aldrig varit bjuden på tidigare!

  SvaraRadera
 3. Fantastisk! Vilka tyger, och färger - vackert. Och att du har sytt den själv, det imponerar storligen på mig.

  SvaraRadera
 4. Tack Kajsa och Jessika! Det är inte svårt, däremot har jag problem med tålamodet ibland: många långa sömmar. :-)

  SvaraRadera
 5. Nu har jag uppdaterat med en bild av förebilden!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg