Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Krasch

img1

I fredags och lördags var jag på symposium med jobbet i Köpenhamn. Jag skulle se till att en presentation av en ny webbsida fungerade, ta lite bilder av föredragshållare och skriva om hela arrangemanget. Fredagen inleddes med att tåget över Öresundsbron gick sönder och fick åka tillbaka för byta med låång försening som följd. Väl framme hann jag inte mer än starta datorn, förrän den hängde sig och ville inte starta igen. Hoppla. Det gick dock rätt snabbt att göra en ny presentation på en annan dator, men idag är jag ju helt handikappad på jobbet! Ingen egen dator, inga dokument eller program, bara en gammal maskin i klass med en 486:a som står i ett hörn och fungerar än av någon anledning. Hur i hela friden jobbade man förut? Innan dator fanns menar jag? Hur mycket mer effektiv blir en arbetsdag idag jämfört med förr? Och vad händer om låt säga ett virus slår ut alla datorer i Malmö-området eller mer sannolikt en elektromagnetisk puls av något slag (inspiration hämtad ur science fiction-filmer)? Jag mer eller mindre är min dator, i alla fall på jobbet.

Sur som katten känner jag mig i alla fall på datorskrället. Heja min kollega som lagar den i alla fall!

Kommentarer

  1. En gång förra året så gick bredbandet på jobbet sönder. Kommunens gubbar grävde sönder kabeln.

    Vi på jobbet gick omkring o bara stirrade o kunde inte jobba på hela dagen. Adress, telefonnummer, allt för att nå ut till kunder gick ju knappt. Servern gick ned och nätverket funkade inte. Det är ett annat företag som sköter allt åt oss o det sker genom internet.

    Vi städade undan o möblerade om o fick gå hem tidigare. Men gud vad många timmar som gick förlorade för nästan 20 pers.
    Då är vi ändå inte ens inom data/itbranschen;)

    Men skönt att det ordnade sig för dig iaf!

    kram

    SvaraRadera
  2. Tanken har slagit mig med - vad gjorde man innan datorn kom?? Jag vet ju men det är skrämmande...

    SvaraRadera
  3. Ja, det går ju inte att jobba utan dator. Konstigt. Jag förstår inte vad de gjorde förr :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg