Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kalasplanering

födelsedag

Jag älskar kalas. Både före och själva kalaset, men kanske inte lika mycket efteråt när bara disken är kvar. Om några veckor fyller min dotter tre år och planeringen är redan i full gång. På lunchen sprang jag som av en händelse på den här söta kattkoftan. Det var inte så att en rabattkupong och dessutom en bonuscheck låg och påkallade uppmärksamhet ifrån plånboken.Min dotter läser inte bloggen, än, så lova att inget säga till henne än.

Frågan är hemmagjord smörgåstårta eller trerätters? Vuxenkalaset blir på en fredag och på fredagar brukar inte kockförklädet orka komma upp ur lådan. Det blir nog till att stå i köket torsdagkväll, så att maten kan stå och gotta till sig och smakerna gifta sig med varandra under natten - det är väl ett sött uttryck "att de gifter sig med varandra". Planering pågår.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg