Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Hej hej måndag

maskros

Det är skillnad på en kopp kaffe på jobbet och en kaffe latte på stan. Med den på stan följer en feel-good-känsla. Jag satte mig ned vid uteserveringen och sippade på latten, tittade på folk och lät feel-good-känslan ta över medan melankolisk loungemusik strömmade ur caféhögtalarna, och jag tittade på folk. Den här veckan skulle bli en vecka i nyttighetens tecken. Så sitter jag plötsligt där med en muffins med vallmofrön och citron. Jag blev väl lurad av just vallmofröna och citronen: nötter och frön är bra och citron är en grönsak. Eller så var det den lilla salladen som mättade ögonen men inte magen tidigare. Måndagar är annars en bra dag att sätta igång med saker man gått och funderat på ett tag. Jag formulerade en lista i huvudet som ska sättas på pränt i en av mina skrivböcker, den som är lätt och alltid ska ligga i handväskan, idag låg den kvar på skrivbordet på jobbet. Bra idéer kommer för det mesta när man släpper det man har att tänka på.

Kommentarer

  1. Måndagar är så sega ändå, så det är bättre att starta en annan dag. Med andra ord - rätt val att äta god muffins :)! Fin illustration! Det är roligt att följa dina alster här!

    SvaraRadera
  2. Tack Weronica. Det är verkligen kul att göra illustrationer.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg