Dear pear

päron

De två päronen i fruktskålen i köket inspirerade mig idag till dagens inlägg. Ett gott, enkelt och hyfsat nyttigt recept:

Skala ett par päron och skiva dem i rätt tunna skivor.
Rada upp dem snyggt i en ugnsform.
Ringla lite flytande smör över och spruta eventuellt lite citronsaft också.
Strö över ingefära och kardemumma efter smak.
In i ugnen på 200 grader tills de mjuknat efter ungefär tjugo minuter.


Till detta går det bra att servera lite vaniljkesella eller 1%-ig kesella med vaniljsocker och om det är lördag går det även med vispgrädde och vaniljsocker eller baniljsocker som en del i min familj tror att det heter. Man kan också hacka nötter och strössla över efter ugnen.

Här finner du fler päronrecept på:

- Päronpizza
- Franska ostar med grillad frukt
- Inlagda päron
- Päronpaj med knäckigt täcke
- Kolapaj med päron

Dessa sistnämnda har inte varit i mitt testkök.




Kommentarer

  1. Men vilken snygg blogg du har! I'll be back!

    SvaraRadera
  2. Tänk att vissa i min familj tror också att det heter banilj :)

    SvaraRadera
  3. Vilken fin blogg och underbar bild! Tack för inlägget på min sida. Jo Formex gick bra och om du är på bokmässan skulle det vara jättekul om du kommer förbi. Må gott!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg