CO2LER

Serie_höst_äppelkaka

Passande och kanske inte så oväntat tisdagstema idag: höst .

I morgontidningen i Sydsverige kunde man för en tid sedan läsa om att på grund av klimatförändringarna kan höstens vackra skriftningar i eldskalan komma att vara ett minne blott: mer koldioxid ger längre blomnig och klorofyllet stannar kvar längre i bladen. Detta borde enligt artikeln gynna skogsnäringen att odla mer lövträd. Vilket ju då bör leda till att med koldioxid binds i växtligheten och att man med gott samvete kan köpa sig ett litet björkbord eller ett askgolv. Förutsatt att man går till och från affären. :-)

Nä, det ar länge sen man hörde något från en politiker om vad vi ska göra för att vår planet ska må bättre, för koldioxidhalterna minskar inte bara för att man tänker på dem eller köper utsläppsrätter.

Bilder: Barnen lite senare än denna tid förra året - det är fortfarande rätt varmt i Skåne. De tre undre: Äppelträd, gummistövlar och fina frukter på fat.

Kommentarer

 1. Det var en rolig och fyndig bildtolkning av dagens tema!

  SvaraRadera
 2. Hur har jag kunnat missa din blogg? Helt i min smak. Underbara bilder, illustrationer och inlägg. Ser fram emot en mysig kväll med din blogg. Barnen i säng, uppkrupen i soffan med datorn i knäet och på soffbordet en stor kopp te. Längtar!

  SvaraRadera
 3. Tack Frida! Jag tyckte själv det var lite kul med serie-formatet!

  Lottis: Välkommen! Vad kul att höra. Blir det chaite ikväll - min favorit?

  SvaraRadera
 4. Ja, det verkar inte vara på modet att prata klimat just nu. Eller så har det drunknat i FRA-debatten. Svårt tat vara politiker när det finns så många viktiga frågor... Snygg serie för den delen, skoj med lite annorlunda bilder.

  SvaraRadera
 5. Mysig liten serie du gjort om hösten. :) Smart.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg