Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Bomber och granater - sex bilder

Stridsvagn_Revingehed
Skalbagge_revingehed
Helikopter_revingehed

En söndag med lagom sol och lite sensommarvärme kvar i luften lämpade sig för en utflykt. Idag fick männen i familjen bestämma och vi styrde kosan till Revingehed, där det dag var Regementets Dag med uppvisning av stridsflygplan, helikoptrar, stridsvagnar och en uppspelad krigsscen. Trots utdelade öronproppar och varningar tyckte min dotter och jag att det räckte efter trettio sekunders krigsscen. Vi gick in i skogen och tittade istället, med maskingevärsljud i bakgrunden. Overkligt. Ännu mer overkligt blev det när fem stridsvagnar plötsligt kom dundrandes på en grusväg ett par meter från oss. Ännu mer overkligt. Bilden på stridsvagnen är nog den mest bisarra på bloggen.

Nä, skulle jag gjort lumpen skulle det varit på en IT-avdelning, för det är där moderna krig kommer att utkämpas.
narbild_stridsvagn_revingehed

artsoppa_revingehed
Vad äter man bland militärer om inte såklart ärtsoppa och pannkakor. Jag fastnade för mönstret på brickorna och även sigillen på dem. Ärtsoppan? Godkänd, trots kokt fläsk och inte rökt. Pannkakorna? Stekta av general Scan, men ok.

Flugsvamp_revingehed
De enda svampar man kan äta är dem ifrån affären. Det hoppas jag mina barn lyssnar till, lite okonventionellt för att komma från mig som förespråkar förståelse för naturen i vanliga fall. Här har visst någon gjort något man bara gör en gång: tar en tugga av en flugsvamp.

Kommentarer

 1. Synd att inte försvaret lämnade någrs sådana brickor efter sig där jag jobbar ;)

  SvaraRadera
 2. Jaså, det ä du som är Fröet numera, då förstår jag vad du menar!

  SvaraRadera
 3. TÄVLING i min blogg ! Tävla om en jätte söt väst !!

  SvaraRadera
 4. Du tar bra bilder! Jag förstår att ni drog in i skogen :)
  Röd flugsvamp är inte så värst giftig. Men man ska inte ta en tugga ändå. Soppar kan man plocka, det finns bara en giftig (inte jättegiftig) sopp och den är utrotningshotad. Bra va!

  SvaraRadera
 5. Tack Petra! Du verkar vara en hejare på svamp!

  Har just konstateratat min huvudvärk sen två dagar är en samma sort som min man har: hjärnskakning light av tryckvågor på "uppvisningen". No more "wargame" för vår del.

  SvaraRadera
 6. Men fy! Det låter ju jättehemskt. Tur att vi inte åkte dit, sådana saker informerar de inte om.
  Och jag är bara svampexpert i teorin, jag kommer aldrig ut och plockar irl ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg