Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Barnsligt tisdagstema

Barnsligt_tisdagstema


Om det är något jag är förtjust i så är det att få sitta och jobba i Photoshop. Det är verkligen ett fantastiskt program och idag blir det ännu mer fantastiskt, för idag släpps version CS4. Ja, varsågod Adobe för den här gratisreklamen. Jag är ju inte ensam om att gilla det här programmet, så gott som dagligen upptäcker jag nya websidor som på ett eller annat sätt handlar om bildbehandling, som till exempel Photoshop Disasters (observera att kvaliteten på bildexemplen är varierande, dvs enligt mitt tycke borde vissa censureras men därfinns guldkorn - eller bottennapp hur man nu vill se det!) eller Moderskeppets snabba tips. Frågan är bara att ställa sig: var går gränsen för vad som är bild och verklighet. Eller är det en tolkning av verkligheten ur konstnärens öga? Eller bör man utgå från att alla bilder är behandlade? När det gäller professionell fotografering kan men det, tror jag.

I datorn har jag en mängd eller snarare myriader med bilder på barnen som hade kunna bli en mer traditionell tolkning av dagens tisdagstema barnsligt, det kanske kommer en sådan ikväll på min andra blogg, Pixlarna. Istället blev det fem versioner av en flugsvamp i den skånska skogen.

Kommentarer

  1. Okey, skall kolla upp 4:an, älskar också photoshop :)

    SvaraRadera
  2. Tänk att hitta massor av svamp, då blir man barnsligt glad

    SvaraRadera
  3. Maken skulle hoppa och studsa som en barnunge om han hittade en massa ätlig svamp. ;)

    SvaraRadera
  4. KUL bilder! Jag gillar också att jobba med foton. Är dock inte så duktig på det än. Önskar att jag hade tid att gå en Photoshopkurs... Ha en fortsatt bra dag!

    SvaraRadera
  5. Kul bilder, har photoshop, men hinner aldrig sätta mej och lära mej;)

    //annette

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg