Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Allium-illu

allium_1

Jag är nog en betraktande fotograf, som tar bilder av det som ger mig ytterligare en dimension av tänkande eller oväntat perspektiv än bilden egentligen visar. Jag fotograferar hellre naturen än porträtt. Då räknas inte familjen dit, men den genren är mer ett "dokumenterande av kärlek" än en konstnärligt vinkling. Jag har även en förkärlek till blommor och att fotografera dem. Tacksamma att fotografera, så länge det inte blåser och om solen är framme. Just nu betraktar jag blommorna och gör en stilisering av dem i form av små illustrationer. Idag: allium, vacker sommmar som vinter i trädgården, höll på att skriva "i rabatten" men kom på att vi har inte rabatter, snarare blommor där de smälter in. De enda rabatter jag håller på med är rabattkoder. :-)

Illu = illustration...

Vilken bild är bäst, första innan texten eller andra nedan?

allium

Kommentarer

 1. Intressant betraktelse! Jag känner igen mig mycket i det du skriver. Den första är tveklöst bäst! Kanske lite för blurrigt i den lilla blomman med det svarta eller kanske vitt fast som i den första konstellationen. Snyggt!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag brukar känna igen mig i dina beskrivningar, som den om att fotografera när andra ser på.

  Tack för synpunkterna, du har så rätt. Jag ska testa med lite andra färger och tjocklek på strecken.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar den översta bäst. Den är mer stiliserad, distinkt. Ja, eller vad jag menar. Jag gillar den bäst i af :)
  (Sedan så gillar jag allium också)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg