Odla brysselkål i pallkrage
De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra. Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...
Har du något spenatrecept byt ut spenaten mot mangold, prova det är gott!
SvaraRaderaStuvad spenat är ju en klassiker, så det ska jag prova med mangold. Tack!
SvaraRaderaVa snyggt du lagt upp din mangold!
SvaraRaderaJag brukar odla mangold för att dom är så himla fina i grönsakslandet med sina olika färger (fast i år hann jag inte med).
Det godaste är att använda bladen när dom är späda och ha dom som sallad, brukar även använda späda rödbetsblast...verkligen muuumsigt!
Annars är stjälarna bra att ha i lasagne i röran mellan plattorna!
Tack Infing för de bra tipsen, de ska jag också testa!
SvaraRaderaHej! Kul att läsa din blogg + många fina bilder! Fastnade för den snygga mangoldbilden. Den väckte minnen av mammas mangoldsoppa. Mycket enkel sak bestående av grönsaksbuljong, mangold, redning av mjöl och mjölk, valfri mängd mjölk och grädde, salt och peppar. Och 70- och 80-tal som det var så användes örtsalt på (du vet den klassiska med grön burk?) Mild och fin och kanske barnvänlig om man inte som jag har en dotter som ratar allt som liknar sallad det minsta lilla ;)
SvaraRadera/Loppis-Annika
Tack Annika! Det lät enkelt och gott, ska testas. Visst vet jag vilket saltet är, det var gott :-)
SvaraRaderaJo, jag känner även till det här med barn och grön mat... Den ena äter helst inget grönt, men den andra äter hellre grönt än godis.
Min favorit med mangold:
SvaraRaderaVärm en rejäl smörklick, en skvätt olivolja och en krossad vitlöksklyfta. I med strimlad mangold och stek några minuter. Gott till det mesta!