Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tidlöst mode och återanvändning - nytt och gammalt

gammal_ny

Inför varje säsong när det är dags att uppdatera eller åtminstonde anpassa garderoben tänker jag numera efter en gång extra: behöver jag verkligen den här kjolen eller dessa byxorna? Jag har märkt att allt som oftast köper jag varianter på kläder jag redan har. Jag har bara tröttnat på den gamla varianten, men verkar inte komma ihåg det vid kassan i affären eller vid check-outen i nätshoppen. Jag tycker inte heller att man kan påstå att det finns ett tidlöst mode, men ju färre detaljer och mönsterrikedom på plagget, desto längre tid hinner gå innan man tröttnat på plagget - därav den lilla svarta kanske.

Hur ofta sliter man faktiskt ut ett plagg nuför tiden? Det är varken hälsosamt för ekonomin eller ekologin att kassera eller inte använda de kläder man har. Det var länge sen jag köpte något på rea, endast för att det var billigt. Nä, där är Tradera, bloppisar och klädbytardagar ett alternativ. Dock kan jag erkänna att jag bara sålt kläder, inte köpt på Tradera än. Det kommer kanske.

Dagens tisdagstema är Nytt & gammalt och trehjulingarna har trettio år respektive ett år på nacken och båda går lika bra att cykla på. Japp, det är både dotter, Spiderman och jag i den "nya" bilden :-).

Kommentarer

 1. Ja, den "nya" röda cykeln köpte vi en likadan. Till vår äldste son som fyller 19 i år. Sen har 3 bröder till använt den, så det är bra kvalité/Anette

  SvaraRadera
 2. De har sett likadana ut sedan jag var liten. Och det är ju ett tag sedan :0)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tolkning, och läckra bilder!

  SvaraRadera
 4. Kul att se att det inte är jättestor skillnad på trehjulingarna.

  http://villsen.blogspot.com/2008/08/tisdagstema-vecka-35.html

  SvaraRadera
 5. Hej, hej. Börjar med att säga tjusig blogg. Jag hittade hit eftersom jag letade efter var Lexington affären i Malmö ligger. Såg att du skrivit om den i ett tidigare inlägg så kanske du kan hjälpa mig med adressen?

  MVH Juliana

  SvaraRadera
 6. Anette: Ibland kan man tycka att det gjordes bättre saker förr faktikst.

  Helena: Visst har de! Min var blå och även den likadan.

  Tackar Gunnel!

  Bollebygdsbo: Gammal är äldst!

  Juliana: Affären ligger nere i källaren på HansaCompagniet! Hoppas du den grå tröjan där!

  SvaraRadera
 7. Jag budar lite på Tradera just nu faktiskt. Väntar med spänning om jag blir med väska eller ej...

  SvaraRadera
 8. Fin bild! Man anar er bara liksom. Och det du skriver om kläder är så sant, så sant. Jag har som ambition att bättra mig. Bara köpa sådant jag verkligen behöver (som t.ex. en hjärttröja på Me&I-partyt idag ;)

  SvaraRadera
 9. Jättefina bilder. Håller med dig om dina tankar när det gäller köphysterin/Lis

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg