Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Sommarfrukost

sommarfrukost

Jag har tidigare skrivit om vårt planerade trädäck. Det har börjat ta form nu. Den här veckan har jag suttit på vår lilla nya uteplats och ätit frukost ute halv åtta. Även om vi haft varma dagar, har nattsvalkan dröjt sig kvar och daggen legat tung på dynor och kvarglömda badkläder. Det är så tyst och skönt ute då och bara uteliggarkatten (vår egen katt, som helst sover ute när det är varmt), en tidning, te - för tillfället S:t Petersburg-smak från Kusmi och två mackor som sällskap.

Idag tog jag med kameran på vägen till jobbet, för jag hade sett några blå cikoriablommor i motljus på vägen till jobbet. Så här blev de efter en tur i PS.

Ha en skön sommarhelg. Åskväder utlovat!

cikoria1
cikoria3

Kommentarer

 1. *viskar*ja tack, kan man få lite åska... Fina bilder - som vanligt ;)

  SvaraRadera
 2. Jätte fina bilder

  SvaraRadera
 3. Jessika: Ingen åska här inte, men väl "regnstorm".

  Tack Rebecka!

  SvaraRadera
 4. Vackert! Jag hinner aldrig med att photoshoppa som jag borde. Eller kanske prioriterar jag fel.

  SvaraRadera
 5. Hej Caroline. Jag letade efter instiration för att ha lite idéer för att bygga trädäck. Vi har iofs anlitat en trädgårdsdesigner men man de kan ju få tro jag kan någonting om sådant iaf. :-) Och vips så hittade jag din blogg.

  Ha en bra vecka önskar Thomas Arcombe, Daniel och Victors pappa. Fin blogg för den delen.

  thomas@arcombe.se

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg