Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Låt det regna

regn

Sitta ute med levande ljus hör augustikvällar till. Av sommarens månader gillar jag augusti bäst. Naturen i full blom och i mina ögon som bäst innan det börjar höstas. Jag skrev en dikt för länge sen när jag var i den åldern när man gör det, om att augusti är höstens väntrum.

På tal om höst kom jag idag på att jag har ingen regnkappa. Klart att jag måste ha en regnkappa! Efter lite googlande hittade jag den här blåvita kappan som är precis min stil. Jag tycker den när så fin att om det är fint väder kanske jag låtasas att det regnar och använder den ändå. Den passar perfekt till mina ljusblå "stölvar", barnspråk i vårt hus. Kappan dimper ned i en brevlåda nära mig inom kort.

Kommentarer

 1. Den blir du jättefin i. Höstens väntrum - så vackert.
  Sara-Li

  SvaraRadera
 2. Det finns ju som sagt inget dåligt väder - bara dålig kläder :) Nu är du klädd och redo att möta regnrusket!

  SvaraRadera
 3. Uppdatering: Använd två gånger redan. Hösten är här. Eller i alla fall sensommaren.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg