Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Snart slut för den här gången

snartslut

Då var det slut på det roliga på måndag och tanken är att jag ska ha hämtat kraft för att jobba ett år till nu. Det har jag nog. Jag gillar ju mitt jobb ändå. Det blir dock en lindrig mjukstart: barnen har inte börjat nya dagiset än, så det blir några dagar ledigt till lite då och då och även lite inskolningsdagar.

En liten tanke kring semesterfirande: Först behöver man ett par dagar att gå ned i varv innan man börjar njuta till hundra procent, sen ska man ladda upp, så att man är redo att börja jobba igen, så egentligen har jag bara haft tre veckors semester och inte fyra, så jag kan ta ut en vecka till i slutet av augusti när det brukar vara så skönt sensommarväder och lite folk på stranden. Det kanske jag ska börja måndagsarbetsmorgonen med att tala om för min chef? Eller inte.

Eller så är det så att man tar ett par dagar på sig att ladda upp väl på jobbet och varvar ned redan innan man tar semester?


Bild från stranden vid Ystad Saltsjöbad.Tillägg: Insåg just som jag publicerade inlägget, att ni läsare som prenumererar på inlägget kanske tror att jag menade att jag lägger ned, med tanke på att man bara ser rubriken i sina påminnelser från Bloggkoll mfl... Det gör jag inte!

Kommentarer

  1. Ja du har så rätt...

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att jag blivit duktigare på att varva ner och upp på arbetstid faktiskt. För det är precis som du skriver annars :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg