Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Minivaser för en blomma eller två

lindform

På lunchen har jag min lilla paus i vardagen. Jag bokar en av de två "tjänstecyklarna" - det är alltid lite av en thrill på förmiddagen att se om man hinner blir etta eller två och få en cykel. Sen cyklar jag ner på stan. Efter som jag har en timmes lunch och det mer än ganska exakt, så har jag optimerat tiden under lediga timmen:

  • Fyra minutes cykling till stan
  • Gå in i för dagen "huvudaffären" och uträtta viktigaste ärendet, om än bara att titta
  • Allt därutöver är bonus- Kvart-tio i ett: dags att tänka på returen och även att låta bli att stanna och köpa ännu en kaffe latte, vi har ju kaffe på jobbet, men det är vardagslyx med en köpe-latte. (Ska man äta på lunchen också? Jag tar något snabbt som går att hålla i handen på språng = en macka).
Idag var bonusaffären Ohlsson & Gertel, finfina saker och prylar utöver slit-och-släng-nivå. Under hela våren har jag sneglat på de söta små vaserna som är som små konstverk och försökt komma ihåg vad de heter, men inte lyckats komma ihåg det, förrän idag. Namnet är inte så svårt: Lindform.

Till min syster som läser bloggen mellan barnmatning och husbygge kan jag meddela att dessa står på listan inför en uppseglande födelsedag :-).

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg