Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Med benen i kors genom Europa

huset

484 mil i baksätet, 484 fotografier och ett ljuvligt stenhus i Bretagne senare är vi hemma igen. Jag skulle kunna skriva det längsta inlägget om allt roligt, annorlunda och spännande vi upplevt och visa så gott som alla bilderna, men det gör jag inte. Inte ikväll i alla fall.

Katten är hemma från pensionatet igen, redan ute och tar tillbaka reviret. Första tvättmaskinen har redan snurrat klart. Trädgårdsdjungeln har fått sig en första omgång med sekatören och ett lass nästan övermogna jordgubbar har plockats. Mannen har städat bilen. Jag har fått lite blogg-ångest över alla olästa inlägg, samtidigt som det är härligt att ha att läsa. Och vi åt välbehövlig sallad till middag. Nu sitter jag och smuttar på en nyupptäckt italiensk starkvara som heter Limoncello med Sprite Zero och is och känner att det är sant som det tidigare sagts borta bra, hemma bäst.

France

Kommentarer

 1. Många mil i bil låter inte roligt... Men det kan ju vara värt det! Så fina bilder du visar! Ha det bra.

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt bildcollage! Jag ser fram emot att få höra, och se, mer om er härliga semester!

  SvaraRadera
 3. Jätte fina bilder. Lite som i dom glassiga tidningarna.

  Har oxå kört tvättmaskinen. Men det har regnat till o från sen vi kom hem. När solen lyser hänger jag ut tvätten. Sedan mullnar det på o börja regna. Tror du att jag kommer ihåg att hämta in den nästan torra tvätten??
  Den är väl sköljd nu tvätten i allafall;)

  kram o må väl!

  SvaraRadera
 4. Åh, så underbara gudomliga bilder, längtar efter mera!!

  SvaraRadera
 5. Du är en duktig fotograf. Visst är det så att borta bra men hemma bäst. Även om jag blev deppig över vädret hemma när jag kom hem från Italien.

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder du visar. Själv kom jag inte ner till Bretagne utan vi nöjde oss med Normandie och Paris.

  SvaraRadera
 7. Tack alla :-). Fler bilder kommer, men jag har semester från allt just nu. Jag måste dock "avslöja" att bilden i mitten av de fem småbilderna har min son tagit.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg