Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lokal semester

YstadsDjurpark

Barnen blev jublande glada över att vi åkte till Ystads djurpark igår. Vädret var varmt, men lite molnigt och djuren var ute ur sina små hus som ju inte alltid är garanterat.

Ibland är det lustigt att inse att alla djuren i parken är intressanta. Inte bara de som man som vuxen förväntar sig att titta på. Vid lamadjuren var mängden nyckelpigor på staketet långt mer intressant. Jo, de tillhör också vår vackra värld. Tyvärr även en geting som stack min son.

På vägen hem stannade vi i Smygehamn för att äta sillburgare. Min dotter tittade på mig och undrade hur det kunde vara ok att äta bacillburgare. :-)

Då sitter man ock tror att man vid tolvslaget ska få se höstens kollektion hos Odd Molly, där de räknat ned i flera dagar till nyss. Men icke.

Kommentarer

  1. haha, så där är det ju. När vi tog med bonusdottern till Borås Djurpark första gången var myrorna intressantare än elefanterna. Som det kan gå.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det lustigt, eller så är det man själv som är så invand vid vad man ska titta på i en djurpark... :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg