Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Semester hägrar

Gotland

Det är ju inte lång tid kvar att jobba! Snart stundar semestertider. Vi inväntar ett vanligt traditionellt brev med information om vårt hyrda hus i Frankrike. Åh, vad jag ska botanisera i boulancheri eller vad bageri nu heter och äta gott. Jag hoppas att barnen upplever semestern som lika lång som jag kommer ihåg min barndoms semestrar. En vecka eller två känns som nästan tidlöst lång.

Att gräva i strandkanten och bygga slott är avslappnande liksom att gunga. Jag tycker fortfarande att det är skönt att gunga och det är inte helt ovanligt att även jag gungar på lekplatsen. Det känns skönt i kroppen och avslappnande när tyngdlagen och svaga g-krafter tar överhand på vägen upp eller ned. Jag skulle vilja ha en gunga hemma av typen hängstol typ den här från Rusta. Slappa - jatack!


Bilder från Gotland för två somrar sen.

gotland

Kommentarer

  1. Jag styr också kosan till Frankrike efter midsommar om det blir som vi tänkt.

    SvaraRadera
  2. Jag vill ha semester NUUUU! Ja ja ledig dag imorgon iaf ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg