Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Måndag i vårt avlånga land


lov


Det var lite skönt att komma till jobbet idag och vila upp sig lite. Ensam med två barn och uppmärksamheten hela tiden hundraprocentig tar på krafterna. Beundrar dem som inte har något val utan har detta som vardag. Men man hittar väl en väg att ordna tiden.


Snö
i norr och vi hade "kallt" i morse, bara 18 grader vid åttatiden. Helgen har åter gått i trädgårdsarbetets tecken med barnen: gräva djupa gropar (allt är dock relativt), titta på spindlar eller maskar. På baksidan av huset har vi en tom grön bit gräsmatta, som vi inte utnyttjar. Nu ska vi göra det till barnens trädgård med bärbuskar, jordgubbar, smultron, och blommor och små stigar en egen liten uteplats. Jag har hittat en ställning på Rusta, där jag tänkte låta småbladig pipranka slingra sig. Kanske blir det jag som spenderar mest tid där.


Bilder kommer! Har du förslag på vad som passar i en barnslig trädgård? Skriv gärna en kommentar!blomma

Kommentarer

  1. Jätteblåbär eller Amerikanska blåbär tror jag de heter. De har vi i trädgården och de är mycket uppskattade av små filurer, de fina är att de har vitt fruktkött så de ger inte dumma fläckar på kläderna heller :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg