Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Sushi-bot

finafisken

Sushi är något av det godaste jag vet. Speciellt lax. Min syster och jag pluggade i USA samtidigt, om än i olika delar av landet. Vi hälsade på varandra ett par gånger och en av gångerna gick vi till en restaurang där det serverades All-you-can-eat-sushi för endast tolv dollar. På den tiden var en dollar dock värd åtta kronor. Det fanns en regel dock och det var att man fick böta en dollar för varje bit man inte åt upp. Bra sätt att begränsa glupskhet. Vi åt och åt och åt. Till slut var det stopp, men på min systers tallrik fanns en bit kvar. Nej! Det handlade inte om att det kostade en dollar att inte äta upp den, utan det handlade om att inte böta. Jag offrade mig och tryckte sakta i mig den tjugotredje biten. Sen vilade vi hela eftermiddagen.

Min systers sambo stoltserar dock med rekordet från ett annat tillfälle, med femtiotvå bitar (och en nedlagd restaurang på sitt samvete, kanske).

Idag är det randig som är dagens tisdagstema.

Kommentarer

 1. Randig lax :) Skoj tolkning! Laxsushi är ok men annars är jag inget större fan, tyvärr ;)

  SvaraRadera
 2. Snygg bild och kul historia!

  SvaraRadera
 3. Vilken roligt och ovanlig tolkning! Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Åhhh, gud va´gott!
  Blir väl vatten och bröd för mig i dag... ;-)

  SvaraRadera
 5. Vadu gulligt av dig att erbjuda hjälp. Jag ligger lite lågt just nu med bilderna, för jag ska se hur det blir i huset först, och sedan ska jag gå en photoshopkurs till hösten och då kanske det blir lättare. Men vill du fortfarande hjälpa mig senare, om jag behöver det, så hör jag av mig.
  Du får gärna komma in när du kör förbi mitt hus!

  SvaraRadera
 6. Kul tolkning. Haha det var skoj att läsa om er sushiäventyr.
  Kul blogg du har, massor med inspiration och härliga bilder.

  SvaraRadera
 7. Jessika: Prova svenska varianten korvsushi, det har jag gjort till mina barn - som gillade det.

  Anne, Tjohalia & Joanna: :-)

  Christer: Ja, det blir en ny portion sushi för mig till lunch nån dag snart!

  Viveka: Ja, det gör jag gärna!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg