Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Sommar och kjol

blasommaroutfit

Det är lätt att föreställa sig en sommar som börjat så bra som denna att den varar i sådär tre månader framöver nu. Att hinna cykla ned en sväng på stranden på lunchen händer inte så ofta och är inte alla förunnat heller. Något jag gärna slipper på vägen tillbaka från stranden är skräcken när man cyklar genom parken. Det är inte fula gubbar eller killar med kniv jag är rädd för utan gässen. Jag är ingen räddhare i vanliga fall när det gäller djur och kryp, men Malmös gäss är ena riktiga tuffgäss som försvarar sin avkomma bokstavligen med näbbar och men kanske inte klor.

Sommar och nya temperaturer leder inte helt oväntat tankarna till garderoben och sommarens outfits. Jag är lite sugen på en kjol och blus från Bon a parte, men håller som bäst på att sy en annan kjol, så jag får nog se till att lugna mig lite och se hur resultatet blir. Det blommiga linnet och väskan från Ellos/Nike är jag också sugen på, perfekt strandväska. Annars verkar de ha en smart strandväska hos Bosieboo, men den är slut, så den är säkert bra med tanke på det! Se mitt tidigare inlägg om vad man bör tänka på innan man köper väska. Ett par gladiatorsandaler från Brandos, en sjal från LaRedoute runt håret och ett par gamla brillor och sommar-outfiten är klar.

ribban

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg