Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Platt lampa med twist

habitat

I Paris gick vi inpå en bakgata för att slippa det vanliga turiststråket. Och vips, vad fann jag där? Om inte en Habitat-butik. Min man förstod inte riktigt min förtjusning. Men det är tjusningen med honom :-X.

Det var väldigt varmt i butiken, så rundan blev inte så lång som jag hade önskat.Men vi hittade en rolig och snygg lampa att sätta på väggen designad av Yosuke Watanabe. Vi kånkade dock inte runt på paketet på Paris boulevarder, men en hemklickning via webben är inte alldeles omöjlig.

Habitats egen hemsida illustrerar inte bilden där så bra hur den ser ut irl. Det är i alla fall en rektangulär ram med uppspänt tyg och bakom syns konturerna av en gammeldags golvlampa. Tänder och släcker gör man givetvis med ett litet snöre under skärmen som inte är en skärm, som på vanliga lampor som är mer tredimensionella. Enkelt med en twist. I like.

Kommentarer

Populära inlägg