Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Få napp

Trevlig_helg

I helgen kan det bli fiskepremiär i familjen. Meta i sjön med små fiskespön och daggmask. Jag tror att jag lämnar maskarna åt sitt öde och stannar hemma med dammtrasan, sätter stereon på rätt hög volym, öppnar fönstren och tar en paus med en latte. Egen tid är behövligt ibland. Då känns kramarna extra bra när de kommer hem sen. Och till middag lagar husmor till fisk från frysen, inte från sjön. Eventuella fångster får hoppa ned i sjön igen. Jag undrar bara vad min dotter tänker när pappa säger att hon har fått napp - hon slängde ju dem för några veckor sedan (sista stycket).


Bild från förra helgens picknick, där två efterlängtade presenter följde med: en Spiderman-dress (förbjudet att säga Spindelmannen) och en Pippi-dress.

Kommentarer

  1. Pippi och "Spiderman" på promenad mitt ute i fältet. Vilken syn! :-)

    SvaraRadera
  2. Ja,Nilla, och kvällens fråga var inte oväntat vem som var starkast av dem... Jag tror det är Pippi.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg