Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En bild av en bild

web

Tänk dig en tidig morgon när solen just stiger över daggiga fält där morgondiset hänger kvar i luften. Allt är vindstilla och inga lärkor hörs än. Det enda som hörs är ljudet från bilen på treans växel och suset från fyra helt nedvevade fönster. Framför dig ser du ett mönster av ljusa ovaler ibland de höga bruna grässtråna från förra året blandade med spirande nya strån i motljus. Vad är det? Det är solens strålar som leker i daggdropparna i hundratals spindelnät. Så vackert. Och varför, varför har jag inte med kameran just idag?!

Varje morgon blir jag påmind om att jag inte hade kameran med i just den kröken med spindelnäten. Det är verkligen dags att byta till en bättre mobilkamera, för den är ju alltid med, vilket inte systemkameran är. Ögonblicket så som ovan har inte dykt upp åter, för så är det med fotografi. Jag funderar på att stiga upp tidigt en morgon och bara cykla ut med kameran och ta bild efter bild. Men jag vet hur det är: jag orkar inte gå upp klockan fem såvida jag inte har ett flygplan som väntar på mig.

Jag läste om en ansedd fotograf som anlitades av National Geographic. De tittade inte på hans bilder om de inte var tagna under dygnets första ljusnande timmar. Bilderna blir som bäst då. Bra ljus och för det mesta lugnt ute.

Men om tjugo år. Då ska jag gå upp tidigt och fotografera. Tills dess får jag göra om mina missade fotoögonblick i Photoshop.

Kommentarer

 1. HejVilken häftig blogg du har , Superkul, jag gillar bilderna skarpt!!!!
  mvh
  Annmarie

  SvaraRadera
 2. Hej
  Jag var visst inloggad som inredningsbloggar...
  Jag gillar din design på sidan, har du använt dig av någon av de mallar som finns att välja på eller har du fixat själv, jag kan inte så mycket html. önskade jag kunde mer.
  Annmarie

  SvaraRadera
 3. Jag skulle nog kunna gå ut och fota vid den tiden men jag är lite skrajsen över att gå själv när det är så otroligt lite folk ute.

  SvaraRadera
 4. Tack Ann-Marie! Jag har modifierat en standardmall och gjort sidan lite bredare, för att bilderna ska kunna vara större och ändrat lite på färger och sånt.

  Hanna-Sofia: Vi bor nära åkrar och bondgårdar, där är alltid lite folk ute :-). Men möter man någon där tidigt kan man kanske börja fundera...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg