Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Randigt, prickigt och blommigt

monstervecka

Det är många tematan, jag tror det heter så på latinsvenska, i bloggvärlden nu. Ett av dem står Ellas inspiration för. Jag hann inte med måndagens randiga tema och inte heller tisdagens prickiga tema, men dagens i blommiga tema har jag faktiskt med även randigt och prickigt.

Egentligen är jag inte så mycket för snittblommor, visst blir jag glad för en bukett jag får, men själv köper jag aldrig. Jag gillar de levande i kruka bättre.

Dessa rosenstaplar hittade jag på marknaden i Paris. Med inspiration från weekenden ska det till helgen lagas fransk löksoppa med en vällagrad och smakrik ostskiva tjockare än brödet den ska ligga på on top.

Kommentarer

 1. Ja det var fyndigt gjort, du skulle ha fått med rutorna och flätningen så hade hela veckan varit räddad! ;)

  SvaraRadera
 2. Härligt att se alla blommor nu.. vårt torg är överfullt av en massa ögonfröjd:-)
  Coll bild du fick till:-)

  SvaraRadera
 3. Vilket klockrent bidrag!!!!!!

  Kram Millan
  ~~~<~~<<@

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig bild! Fångat allt i ett! Kul! Ha en fortsatt mysig kväll! Imorgon rutor i stort och smått... Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Tack snälla för tips om bilderna!
  Jag ska göra så gott jag kan!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg