Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Mors födelsedag och mors dag

Not_a_piece_of_cake

Snart är fyller min mamma år. Föga förvånande har jag som vanligt idétorka vad gäller presenter. Eller egentligen handlar det kanske om att jag inte tänkt efter tillräckligt. Mamma, om du läser nu, får måste jag faktiskt be dig att blunda. Och om dina kolleger läser, som jag vet att de gör ibland, så får ni lova att inte säga något, för presenter ska vara hemliga tycker jag till skillnad mot min svärmr som är en notorisk avslöjare. Det lutar mest åt tid tillsammans och en dag i stan där jag står för ett eller ett par inköp och lunch. Plus lite färska örter i terrakottakrukor på födelsedagen. Och kanske en burk lyxte.

Vad brukar ni ge till era mammor? Tips emottages gärna!


Som om inte födelsedag är nog, så kommer mors dag bara någon vecka efteråt. Egentligen är det bara ännu en kommersiell dag, men det är ändå trevligt med en anlednnig att fira och trivas tillsammans. Då får det nog bli en hembakad tårta och ännu fler bommor. Dock inga snittblommor.


Bild: hemmagjord

Kommentarer

 1. Mammor är ju ändå mycket lättare att handla till än pappor tycker jag! Dina egna förslag låter jättebra. Jag köper alltid böcker till min mamma för det vet jag att hon uppskattar. Men det är klart, överraskningsmomentet uteblir :)

  SvaraRadera
 2. Ja, det har du rätt i.
  En kokbok med fina bilder är aldrig fel. Lägger tipset till den korta listan.

  Ses på stan kanske ;-)

  SvaraRadera
 3. Min mamma fyller 70 i mitten av maj och hon skall få åka tjejvasan med mig i vinter. Hon är dalkulla och har alltid velat åka så nu tänkte jag att det var dax. Så får jag ett träningsmål också!

  SvaraRadera
 4. Det var en ambitiös present, Jessika! Har du åkt tidigare själv?

  SvaraRadera
 5. Ett tips på en annorlunda och mycket uppskattad present är att ge bort en upplevelse. Ett tips är att gå in på Boxexperience.com. De har många olika att välja på, och om du inte vill välja tror jag de har gåvobevis också. Lycka till.

  SvaraRadera
 6. Ulrik: Tack för tipset, håller med om att upplevelser är bra att ge, känns bättre än en sak de kanske inte behöver.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg