Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Leaning Torso

TurningTower

Idag såg jag en slående likhet med Malmös nya stolthet: Turning Torso och Lutande Tornet i Pisa. Att jag inte sett det innan! Hemmablind. Ok, Turning Torso lutar kanske lite mycket i just min bild, men visst är de lika, form, färg och struktur?

Det är härligt med sommartid. Vi var ute i trädgården ända till halv nio igår och grävde, flyttade plantor och fikade. Jag har stora planer på hur lummigt och mystigt det ska bli, men jag får väl se hur mycket vi mäktar med. Fler frön har börjat dyka upp i mina inomhusodlingar: kronärtskockor - mm, den med smör på, jättegunnera just nu två centimeter liten men ska bli över två meter stor, påminner om rabarber som också spirar, ärtor - sonens val, balkongblommor - dotterna val.

Hoppas på en solig helg i hela blogg-Sverige!


Bild Wikipedia på Lutande Tornet

Kommentarer

  1. Ingenting är nytt under solen! Jag hoppas också på en solig helg, och det ser lovande ut nu, eller hur
    :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, det gör det! Jag puttrar hem om tio ynka minuter :-)

    SvaraRadera
  3. Verkligen slående likeht! Sol vill vi ha!!

    SvaraRadera
  4. Ja tänkt att det har du ju rätt i :-)
    Har provat maila dig angående en bild du har i din blogg men inte fått något svar. Provat maila igen alldeles just, hoppas det kommer fram. Väntar med spänning ;-)

    SvaraRadera
  5. Du har så fantastiskt fina bilder och text i din blogg. Hur gör du för att få in större text i och vid sidan av bilderna?
    Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Ingen sol än så länge...

    Designmouse, fin sida du har. I'll be back!

    Anette,vad glad jag blir att du gillar mina bilder! Jag har inte fått någor mail innan, jag försöker svara på alla mail jag får!
    Menar du hur jag får in texterna i själva bilderna? Antingen via Text-verktyget i Photoshop eller via en fontgenerator jag hittat på nätet. Var det svar på din fråga? Maila igen annars!

    Trevlig söndag allihopa!
    Caroline

    SvaraRadera
  7. haha har jag aldrig tänkt på innan :P

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg