Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En medborgarjournalist om sommarkläder

container_summer

Upptäckte just att en av mina favoritdanskar kommit med ny sommarkollektion, Container. Sommarkläder, jatack! Och sommar.

Läste i en tidning att medborgarjournalister spelar en allt störe roll för samhället. Det var ett finare ord för en helt vanlig bloggare. Det lär finnnas runt 60 000 bloggar i Sverige och de läses av en fjärdedel av befolkningen. Det vore intressant att se en undersökning på vad bloggvärlden gjort för nätshoppingen, med alla prylar och plagg som det tipsas om. Sju av tio distanshandelsinköp görs via webben. Postorder känns lika förlegat som kassettband och skrivmaskiner.

Ett inte allt för okänt tips är Ebay. Lätt att fastna. Jag har lärt mig två nya begrepp: NTOW och NWT. New WithOut Tags/Tickets och New With Tags/Tickets.

Just det , trevlig helg, igen.

Kommentarer

 1. Viist är det kul med Ebay - speciellt märkeskläder är billigt- men man får ju passa sig för dåliga kopior.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 2. Medborgarjournalist...det var en ny titel att lägga till! Och tack för att du redde ut "NTOW" och "NWT". Det hade jag ingen aaaaning om, men så vågar jag inte handla på ebay heller :)

  SvaraRadera
 3. Hej igen, kollade in "Container" och måste säga att det var kläder i min smak! Har du någon aning om var de säljs i södra Sverige eller måste man åka ända till Köpenhamn :-O

  SvaraRadera
 4. Gårdsromantik: Ja, visst får man och även för märken som har konstiga storlekar, kan vara lurigt, men spännande när man packar upp paketet!

  Petra: De finns hos Butik Botaik och Fideli och Konungen i Malmö och hos ZAK i Lund. Man köper inte så många plagg åt gången med tanke på prisklassen...

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Välkommen på besök i en charmant modeblogg där man kan läsa reportage om olika designers, få inspiration att knåpa ihop trender med det man har i garderoben. Om du har lyckan att träffa på oss kan du även hamna i bloggen som dagens inspirations modell.

  Välkommen!

  Mvh Little Peaché

  SvaraRadera
 7. Jag var inne och tittade på ZAK idag, verkligen snygga kläder, ett helt nytt märke för mig! Det är 20% rea april ut...så du vet

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset. Det kanske blir en tur dit - i bekväma skor då - då innan månaden är slut.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg