Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Efterrätten är paj

kolaIdag har jag utlovat fika på café direkt efter dagis med barnen. I vår lilla by finns inte mer än tre café och på ett av dem vankas det en muffins att dela för barnen och café latte på lättmjölk för min del med en eller två (eller tre) biscottis.

Det är inte den enda sötsak som Valborgsmässoafton bjuder på. Ikväll ska vi bjuda på den här snabblagade kyckling med parmaskinka i balsamsås och en kolapaj med tillägget kanel i pajskalet som vi lagade igår. Nu står den och gottar till sig i kylen. Det blev lite sås över till provsmakning, himmelskt god! Vaccinium vitis-idaea är våra röda små bär från skogen på latin.

Idag finns det faktiskt en stor chans att man inte får köldskador vid majbålet. Det är fortfarande varmt, trots påstått annalkande lågtryck, i Skåne. Hinner vi inte dit, får vi tända brasan i spisen istället. Makens eldstad på DVD i värsta fall.

Jag önskar dig som läser en trevlig Valborgshelg!

Skedar från Ittala och Hackman.

Kommentarer

 1. Och jag som trodde man kunde klicka på "maten" och få recepten...
  Ha en bra Valborg själv!

  SvaraRadera
 2. Gillar din blogg
  Kolla in handvaskan.se
  Handväskor det är det vi lever för.

  SvaraRadera
 3. Hoppas valborg var fin - recepten har jag skrivit ut :)

  SvaraRadera
 4. Anonym: Tack för det. Ska kolla sidan du tipsade om.

  Jessika: Jag tog även i messmör (med kolasmak) i såsen, vilket var ett lyft!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg