Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kvällskurs:
När ditt motiv befinner sig i skugga

080304_2
080304_1

Hoppla! Vad lite Skugga/Högdagrar kan göra för rätt bild. Eller fel bild. Den nedre är väldigt underexponerad eller bra om man vill se kontrerna mot himlen. Jag prakttiserade i alla fall Scott Kelbys kapitel ur Adobe Photoshop CS3 för digitalfotografer: När ditt motiv befinner sig i skugga och så här blev resultatet, lite överdriva toner men rätt mycket mer tilltalande än orginalet! Himlen blev också mer dramatisk.

Bergen finns på Teide på Teneriffa.

Kommentarer

 1. Vilken fin blogg du har! Supersnygg! halkade bara in här... Gillar också Photoshop - i det programmet kan man göra hur mycket som helst!

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med om att det blev bra mycket bättre... tack för tipst. Själv använder jag mest Corells paintshop, men kanske ska ta och börja använda det andra mer. Tycker bara att det är lite mer komplicerat och då går det inte lika fort.

  SvaraRadera
 3. Tack Malin!

  Marlene, man blir lätt frustrerad av Photoshop och känner sig alltid nästan som en nybörjare när man inser möjligheterna. Man kan göra så mycket!

  SvaraRadera
 4. Men gud vilken skillnad! Jag ska försöka lära mig photoshop snart det verkar så roligt.

  SvaraRadera
 5. Det är så roligt, ju mer man lär sig, desto mer vill man experimentera!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg