Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Is och Paris

paris

Idag hade vi snö allra längst ned i sydväst. Snön kom igår, när vi alla fyra i familjen var på väg till affären för att köpa GLASS... Det blev en GB-klassiker-låda. Kan säga att den blir inte långvarig i vår frys.

På tal om kyla så känns våren ännu långt borta. Men min man och jag ska åka på vår första weekend sen barnen kom och möta våren i Paris! I april bär det iväg och barnen ska på sin semester hos mormor och morfar. De blev jublande glada över att få passa dem så länge!

Bild från vår strand och min son för två somrar sedan. Lille söte plutt!

Kommentarer

 1. Den lådan ligger inte och blir gammal i vår frys heller :) Även om vi så befinner oss mitt i vintern...

  SvaraRadera
 2. Vilken lyx! Jag och min man var där i november på weekend och jag längtar fortfarande tillbaka!
  Och snön...ja jag märkte den :-(

  SvaraRadera
 3. Har du några tips Petra, på ställen utöver de vanliga man måste se?

  SvaraRadera
 4. Hej hej!

  Trevligt att få hamna på favoritlistan hos en sån här duktig bloggare! :) Verkligen en jättefin sida och helt klart inspirerande!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Skönt att höra att våren är på väg och ni som skall unna er en sån underbar resa för er själva. Jag blir lite avis! Här önskade man lite avlastning ibland. Men det får man göra när släkten kommer ner. Visst finns det billiga nannies här men det skulle mina barn aldrig acceptera och jag skulle inte lita på dom i första taget.

  hej så länge!

  ps. vilka fina och roliga tavlor du gör. måste beställa när jag kommer hem. mina pojkar skulle älska en stor tavla på sig själva ;)

  SvaraRadera
 6. Tack för de snälla orden Lisa!

  Ja, avlastning, Ann, kan vara egen tid i bara en timme!

  SvaraRadera
 7. Jag ska tänka till, och återkommer!

  SvaraRadera
 8. Hrm, jag lovade återkomma. "Problemet" är att nu när vi var i Paris så hamnade vi på en så perfekt gata, hotellet låg där alltså, på Rue Daguerre i Montparnasse, så vi åt bara på olika restauranger på gatan alla kvällarna och det var helt perfekt. Annars så hann vi med turistmåstena eftersom min man aldrig varit i Paris förr och de känner du ju till...Maraiskvarteren är en fin del av Paris som jag aldrig varit i förut, många mysiga café och affärer så det rekommenderar jag.

  SvaraRadera
 9. Tack för de tipsen. De ska jag ta med mig och även kolla upp innan, så vi hittar dit!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg