Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Där ser man

varvar
Ibland behöver man påminnas om det man tar för givet. Igår var jag hos ögonläkaren. Har både linser och glasögon, men han skulle titta på ögonen eftersom de var lite överansträngda av linserna. Jag fick droppar i ögonen som vidgade pupillerna. Förutom att jag såg ut som jag tagit en stor dos av något olagligt, blev ögonen ju ljuskänsliga. Hur skönt var det att cykla tillbaka till jobbet i motljus på en gata med nysmält snö?

Både mormor och morfar blev involverade i hämtning av mig och barn på dagis, eftersom mannen är på resande fot. Tur att man har dem som ställer upp med en sekunds varsel! Bäst av allt var att vi blev bjudna på (min) mammas goda hemlagade baconbiffar till middag! Kanske allra bäst av allt var nog ändå att ögonen är friska.


"Bilderna i collaget har inget med texten att göra". :-)

Kommentarer

 1. Nähä... men det var bilderna jag ville kommentera, dels gillade jag dom men gillade oxå hur du satt ihop det hela, snyggt. Tar med mej idén som inspiration i framtiden.
  I övrigt finns det likheter med mina bilder på samma tema, - vi blev snuvade på våren...

  SvaraRadera
 2. Sådana droppar får jag också ta ibland, skulle aldrig ge mig på att cykla :-O

  SvaraRadera
 3. Kul du gillade collaget, Marlene!

  Nä, Petra, hade jag vetat hur det fungerade, hade jag beställt hämtning utanför dörren...

  SvaraRadera
 4. Så gick det med de utemöblerna... Men snart kommer våren jag lovar!

  SvaraRadera
 5. Ja, det är vår vid lunchtid dessa dagar i alla fall!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg