Odla brysselkål i pallkrage
De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra. Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...
Hoppas ni känner er kryare idag och att inte sjukan hoppat vidare i familjen... Fint foto!
SvaraRaderaJa, det gör vi, Jessika. Tack för din hälsning!
SvaraRaderaTack för att du hjäper till att hålla tummarna! Ju fler vi är desto bättre...
SvaraRaderaHåller på att plocka ner mina påsksaker idag, känns inget kul med påsk längre...
Kramis // AnCa
Hammenhögs Wärdshus lät mysigt. Läste att dom serverade råka på våren. Det är något jag aldrig ätit.
SvaraRaderaKul att du tycker om vårt gästis och vår mat. Men du får inte kalla det "Wärdshus". Det är en gästgivaregård. Definitionen på gästgivaregård är att man haft kungliga privilegier. Hammenhögs Gästis har anor från 1693.
SvaraRaderaRåka serverar vi från månadsskiftet maj-juni tills de är slut. Förra året räckte de bara juli ut. Så vi får väl ta hem litet fler.