Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vårtjat - inlägg version 50.11

080221

Då ligger 49 frön i jorden och väntar på ljus, värme och vatten. Vem väntar inte inte det? Det finns många fröfirmor på nätet som erbjuder traditionella solrosor och basilika, men även andra ovanligheter som spenatsmultron. Först trodde jag det var ett genetiskt övertramp från labbet, men det visar sig att munkar och nunnor odlat det i klosterträdgårdar, så det var en nästan bortglömd liten växt jag hittade.

Det finns så många förädlade arter av många trädgårdsväxter som till exempel fransiga tulpaner. Jag gillar de traditionella och naturliga bäst.

Lupiner och gurka, West India Gherkin.

Kommentarer

Populära inlägg