Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Morot och ingefära

skottdagen

Jag testade två recept ur Buffé i helgen. Det ena var avocadomousse gjord på kakao och avocado. En mogen smak som förvånansvärt nog inte smakar avocado eller nyttigt alls. Fler tips på chokladmousse hittar ni hos Helena.

Familjen lät sig väl smaka av morotssoppa med ingefära. Jag blir riktigt sugen på soppan nu när jag tänkerpåden. Nästa lördag kommer min familj på middag och då får ni den till förrätt om ni ingår i den!

Här hittar ni receptet. De till utseendet smakfulla burkarna med förhoppningsvis likaledes smakfulla innehåll kommer från Santa Maria och är ett samarbete med Marcus Samuelsson och kallas More. Det heter win-win ett sånt samarbete väl? Eller win-win-win om det nu är gott.

Kommentarer

  1. Fin fina burkar som jag kikat på ett tag i affären men inte slagit till ännu. Har du testat någon?

    SvaraRadera
  2. Visst var det en hel del man kan tänka sig att testa i senaste Buffé! Själv har jag gjort den kineskiska kycklingen med ingefära och chili, rekommenderas!

    SvaraRadera
  3. Nu har jag testat den med thaismak och med med peppar- och apelsinsmak. Klart godkända. Mycket smak, men för stora hål att strö ur (där av mycket smak kanske...).

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg