Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tre

tisdagstema_tre

Efter att tre andra i familjen varit förkylda, är det inte svårt att räkna ut vem som stod på tur. Duntäcket och tekoppar gäller idag. Nu räcker det med baciller för ett tag!! Jag hoppas i alla fall att vi håller oss friska om tre veckor, då är det dags för lite värmande semester!

Tisdagtema i vecka tre är tre. Dessa tre apor står vid en av orkidéerna med de långa benen hemma i vårt fönster och visar hur man undviker konflikter här i världen enligt östasiatisk filosofi:

Hear no evil, speak no evil and see no evil.

Kommentarer

 1. Fint bilde som var litt "spooky" med de lange luftrøttene i forgrunnen. Ønsker deg en riktig god bedring!!

  SvaraRadera
 2. Åh - jag gillar verkligen dom där tre aporna... Mamma hade några när vi växte upp och jag tyckte dom var så fina :)

  SvaraRadera
 3. Fina! Och kanske en filosofi man borde ha i åtanke ibland. :)

  SvaraRadera
 4. Mycket treor blev det...men aporna tog priset!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg