Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tisdagstema: Nytt

tisdagstema_080101

Redan tisdage igen. Under vår endagstur till Åre och den svenska fjällen via Norge, stannade vi vid en snödriva där barnen fick leka av sig lite inför bilturen tillbaka. Där fann jag dessa vackra björkgrenar i snön. De är mer kompakta och grövre än de skånska björkar jag är van vid. Det växte även lava på dem. Nu begravs de ej i snö, utan badar i gult ljus på mitt nattygsbord istället.

Årest första tisdagstema är nytt.

Kommentarer

 1. Så vackert det är:-)
  Jag höll helt på att glömma temadagen till nu..
  http://kafferasten.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra färger på bilden. Enkelt och vackert.

  SvaraRadera
 3. Urläckert och vårlikt!
  http://paulaz.se

  SvaraRadera
 4. En väldigt behaglig bild att vila ögonen på!

  SvaraRadera
 5. Kaffebönan: Jag vet, det höll jag med på att gömma, så är det när man är ledig eller i alla fall tar det lugnare för vissas del antar jag.

  Helena: Visst är det så! Ibland förvånas man över hur mycket man klyddat till saker oavsett om det är bilder eller situationer, när det enkla oftast är det bästa!

  Paula: Visst blir det mer uppenbart att våren kommer inom ganska kort efter nyår?

  Cia: :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg