Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Ringrostig rimfrostig

rost


Vi har inte sett mycket till snö den här vintern i Skåne. På nyårsafton var dock trädgården klädd i vit morgonskrud som tonade och tinade bort under dagen. Jag hade sovmorgon och min son kom in och berättade för mig:

"- Det är vitt ute, mamma. Det är rost."

Jag hoppas jag kommer ihåg alla dessa underbara och oväntade ögonblick för all framtid! Kanske dagens inköp: en vacker liten Moleskin anteckningsbok för kom-ihåg-förnuftigheter.

Kommentarer

  1. Vi har rost och snö, härligt ;)

    SvaraRadera
  2. Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

    SvaraRadera
  3. Cia: Önskar det kunde snöat idag, när det för en gångs skull är minusgrader här!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg