Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Object of desire

rosor

Under mina studier i konstvetenskap läste jag en bok som behandlade ämnet "Objects of Desire", Decoding Advertisements av Judith Williamson. Jag har skrivit om boken i ett tidigare inlägg. Här har vi ännu ett exempel på hur en pryl får mig att känna den-vill-jag-ha. Varför vill jag det?

Min teori är att den utan att säga ett ord, berättar för andra människor vad jag gillar, vem jag är och hur jag identifierar mig. Ceannis har lyckats ladda väskan med mina värderingar.

Jag såg den på flygplatsen i Trondheim. Hittade den här betydligt billigare. ... Nu återstår bara den otåliga men ändå rätt så ljuva väntan på en lapp från Posten. Känner du igen dig, nätshoppare?

Kommentarer

 1. Vacker! Och jag skriver under på din teori. Precis så tror jag att det är. Man söker sig till vissa saker som blir sådana "jag-vill-ha". Det är inte för inte som det satsas så mycket på lifestyle-koncept numera ;-)

  Och ja, jag känner igen lappväntandet - haha!

  SvaraRadera
 2. Precis :-)

  Snabb leverans av väskan: den kom idag direkt i brevlådan!

  Det stod "Trainers bag" på den. Det var nog ett tecken på att det är dags att få häcken ur fåtöljen...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg