Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Millibar och miljoner barr

hanna_kor_julen_ut

Igår kväll hade vi ett tunnt men så vacker lager snö. Vinterns första. Men under natten steg kvicksilvret och pulkan fick under dagen stå kvar i förrådet. Efter en som alltid god middag hemma hos mina föräldrar slängde vi ut granen. Maken till barrning har jag aldrig varit med om! Jag tror det var mitt misslyckade försök till att placera granen i en korg som försvårade vattningen som gjorde att granen lämnade in tidigt.

Den var mycket fin med allt sitt röda pynt i en stor korg. Vår katt gillar att bita på sladdar, så belysningen var instoppad i en slang och bevattningen sköttes via en annan. Granen såg redan lite sjuklig ut då med sina slangar kopplade till sig.

Nu är julen utdansad och granen plundrad. Ser fram emot vårlökar och frökataloger nu!

Kommentarer

  1. Japp, nu är det dags för andra tider. Vi kastade ut barnens lilla barriga gran dagen innan nyårsafton. Någon stor familjegran blev det icke denna gång. En gran mindre att bära ut :-)

    SvaraRadera
  2. Vår gran åker också snart... men barnen kämpar emot :) Men en kvistbuske endast iförd kulor är ju inget vidare att titta på, eller hur? Passar på att göra lite reklam för min bloppis hos dig - hoppas att det är ok! /Jessika

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg