Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

På begäran: Tårtrecept

fodelsedagstarta


Jag fick en förfrågan från Jessika om receptet på födelsedagstårtan. Det är verkligen busenkelt. Jag köpte två färdiga brownie-kakor, två paket chokladmousse, grädde, strössel och ljusen hade vi hemma.

Tror inte ens att jag behöver skriva hur man ska göra! Det svåra kan man väl säga är att hitta en passande form så att moussen stannar ovanpå brownie-bottnarna. Jag löste det med en silpatduk och två cocotteformar. Silpat är en slags återanvändbar bakduk. Bra uppfinning!

Iittala tårtspade
Fat ur serien Aureus Villeroy & Bosch

Kommentarer

 1. Aha! Det var ju verkligen busenkelt! Tack för tips. Jag måste än en gång berömma dina vackra collage. Jättesnygga!

  SvaraRadera
 2. Åh, tack! Detta collaget satt jag med ett tag och hade med alla ingredienserna, men det blev för rörigt, så de åkte bort.

  SvaraRadera
 3. Var kan man hitta silpatdukar nånstans??

  SvaraRadera
 4. De finns bland annat i butiker som Verner&Verner, sen har jag också hittat på en marknad en gång med köksredskap.
  Hoppas du hittar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg