Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Nobel fest, nej det är ingen särskrivning

nobel

Nobelmiddag. Nu är de nog inne på efterrätten eller kanske på väg in i Guldrummet. Man kan väl inte blogga om annat en dag som denna när man har två blivande deltagare bredvid sig i soffan. Mina barn och andras ungar, ja jag vet. En liten tjej iklädd tiara och prinsessnapp och en stor kille som frågar om det även bor drakar i (stads-)huset på TV. Där det finns prinsessor finns det drakar.

Jag tittade på Nobelstiftelsens hemsida och fick svara på en undersökning. De frågade vad jag tycker att Nobel-priset står för. För mig står det för: ljuv vetenskap, intressanta människor, frestande meny, men dock en lite väl manlig tradition, som egentligen bara är en spegling av samhället.

Å just det, glömde skriva att jag faktiskt varit på middag i Blå Hallen. Dock inte med pristagare, men med före detta kolleger, konkurrenter och kunder.

Bilder: Alfred Nobel från Wikipedia, glas från Orrefors serie Nobel och privat bild.

Kommentarer

Populära inlägg